top of page
  • Writer's pictureUlla Santti

Miksi entinen kilpa-autoilija valitsee Vihreät?

Tässä ennen vaaleja voisin kertoa itsestäni enemmän: Olen Ulla Santti ja työskentelen tällä hetkellä Savonialla projektipäällikkönä kahdessa ympäristöystävällisyyttä edistävässä hankkeessa. Nyt lähipäivinä on tullut puheeksi nuoruuteni ja se kuinka olen ajanut kilpaa ja miten voin nyt ”kääntää takkini” ja kannattaa vihreiden arvoja.


En edistä epärealistista kuvitelmaa yksityisautoilun lopettamisesta, mutta on eri asia kehittää yksityisautoilussa käytettäviä polttoaineita ympäristöystävälliseksi. Kilpa-autoilussa tehdään arvokasta kehitystyötä, jota on sovellettu liikenneturvallisuuteen ja nythän MM-rallissa kokeillaan hybridiautoja. Mistä ei ollut nuoruudessani edes tietoakaan, mutta onneksi kehittäminen on kokoajan parempaan suuntaan.


Kannatan ympäristöystävällisten ratkaisujen ja prosessien kehittämistä. Edistän tätä kehitystyötä päivätyössäni, joten vihreät arvot liittyvät jokapäiväiseen tekemiseen. Minulla on sähköautoista hieman ristiriitaiset tunteet, koska kyseiset tuotteet edistävät kaivannaisteollisuutta ja pitäähän se sähkökin jossakin tuottaa. Minusta biopolttoaineet olisivat hyvä ellei parempi vaihtoehto ja sitä kehitystyötä pitää ehdottomasti jatkaa.


Pohjois-Savossa on kaksi selvityshanketta nyt menossa tästä aiheesta ja odotamme mielenkiinnolla, sekä tuloksia että jatkotoimenpiteitä. Jätteestä voidaan tuottaa biopolttoaineita, josta päästään siihen että meidän tulee panostaa voimakkaasti jätteiden lajitteluun. Kuopio (Savonia-amk) on mukana biojätteiden käyttöä edistävässä EU-hankkeessa paikallisten jätetoimijoiden kanssa, jossa tätä asiaa viedään eteenpäin. Siilinjärvi ja koko Pohjois-Savo tarvitsee vihreää kasvua!


Recent Posts

See All
bottom of page